50 év legemlékezetesebb reklámjai – te melyikre emlékszel?

Janklovics Péter a Sziget reklámban: prodidzsáj!

Az elmúlt ötven év legjobb és legemlékezetesebb hazai reklámjainak összegyűjtésére vállalkozott a Reklámtörténet szakmai blog. Nem egyedül, hanem egy kérdőív, majd az iparágból összeálló zsűri segítségével vágott bele a nagy munkába. 159 különböző hazai reklámból ötven került a második körbe, ezek közül végül 11 került ki győztesen.

A közönségdíjat a Mezőgazdasági Ügyvitelszervezési és Számítástechnikai Közös Vállalat reklámja nyerte. Így talán nem ismerős. De ha azt írjuk, hogy MÜSZI, akkor mindenkinek beugrik:

A szakmai díjak közül az ötlet kategóriát a Chokito – Ronda és finom reklámja nyerte:

A kirívóság fontos szempont a reklámoknál, hogy a hirdetés ne vesszen el a reklámzajban. Ezt a díjat a Sziget Fesztivál nyerte:

A kraft kategória a kivitelezés minőségét figyelte és itt az Unicum nyert:

Humorban és örökzöld kategóriában ismét a Sziget nyert, második a Chocito lett, így itt a harmadik helyezettet mutatjuk be: Köszönjük, Emese!

A közönség által legjobban kedvelt 50 reklámot itt tudod megnézni, de előtte szabadíts fel legalább 1 órát a napodból, mert el fog rabolni a nosztalgia: https://50-50lista.hu/kozonseg-50-50-lista 🙂

Ha pedig a szakmai 50es lista érdekel, akkor itt töltsd el a munkaidőd nagy részét: https://50-50lista.hu/szakmai-50-50-lista

További érdekes tartalmaink