Titokban lenyúlja legféltettebb adatainkat a Temu?

A mobiltelefon mindehol követ minket, még a piszoárhoz is
A mobiltelefon mindehol követ minket, még a wc-n is.

A fenti témában keresték meg mobilalkalmazásokért felelős munkatársunkat, aki nem konkrétan a TEMU-ról, hanem a telefonos alkalmazások veszélyeiről beszélt az újságírónak:

„Közhelynek tűnik, de igaz, hogy az adat érték. Azaz, ha tömegesen állnak a rendelkezésedre adatok emberekről, akkor azokkal jól lehet kereskedni, értékesíteni őket” – mondta a Pénzcentrum megkeresésére a weboldalfejlesztéssel, adatvédelemmel foglalkozó AB Holding ügyvezetője. Alter Róbert egyúttal rávilágított, hogy a visszaélések ellen nagyon nehéz ugyan, de azért lehet védekezni. Ennek az egyik legegyszerűbb módja, ha nem tárolunk olyan adatot az eszközeinken (telefon, számítógép), ami veszélyt hordoz magában.

Például a banki alkalmazást csak olyan készülékről használjunk, amire nem telepítettünk egyéb külső alkalmazásokat. Emellett érdemes rendszeresen átnéznünk az alkalmazásainkat, és ami nem fontos számunkra, azt eltávolítani. Végül bármennyire kényelmes, lehetőleg ne mentsük a belépési adatainkat az eszközeinkre

– mondta a szakember.

További érdekes részletek a Pénzcentrum cikkében olvashatóak.

További érdekes tartalmaink